Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Köpeklerde deri hassasiyeti
Köpeklerde Kulak Enfeksiyonları ve Diğer Kulak Rahatsızlıkları: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Köpeklerde Kulak Enfeksiyonları ve Diğer Kulak Rahatsızlıkları: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

4 dakika okuma

Köpeklerde kulak enfeksiyonları nadir görülen bir durum değildir, ancak doğru bakım ve tedaviyle köpeğinizin kulaklarını güzel ve temiz tutabilir ve daha fazla kulak ağrısı yaşamasını önleyebilirsiniz!

Sarkık kulaklara sahip köpekler maalesef kulak enfeksiyonlarına en yatkın olanlardır, ancak hiçbir köpek aniden ortaya çıkabilen bu acı verici soruna karşı güvende değildir. Köpek kulak enfeksiyonu sahiplerinin dikkat etmesi gereken belirtilerin neler olduğunu ve bunları fark ettiğiniz anda veteriner hekiminize başvurmanın neden önemli olduğunu öğrenmek için makalemizi okumaya devam edin.

Köpek kulak enfeksiyonlarının belirtileri

Köpeğinizin kulakları, keyifli bir bakım rutininin parçası olarak onlarla paylaşabileceğiniz düzenli bir kontrol oldukça yararlıdır.

Köpeğinizin kulak sağlığında herhangi bir değişiklik olup olmadığına dikkat edin; onları en iyi sen tanırsın. Ancak köpek arkadaşınızın alışılmadık davranışları da bir soruna işaret ediyor olabilir. Kulak enfeksiyonunun en yaygın belirtilerinden bazıları şunlardır:

  • Kulaklarından kalın kahverengi veya yeşil mumsu akıntı
  • Kırmızılık
  • Kaşıntı
  • Kulaklarından alışılmadık kokuların gelmesi
  • Kulaklarını sık sık kaşıması
  • Başını normalden fazla sallamaları
  • Başlarını bir tarafa doğru tutmak
  • Yüzünün bir tarafını halıya veya çime sürtmek

Köpeğinizde kulak enfeksiyonu belirtileri fark ederseniz, kapsamlı bir kulak muayenesi için onları veteriner hekiminizegötürmeniz en iyisidir. Köpeklerde şiddetli kulak problemleri ve kulak enfeksiyonları, denge kaybı gibi daha ciddi bir etkiye sahip olabilir ve bu ikiniz için de üzücü olabilir. (Denge kaybının başka nedenlerden de kaynaklanabileceğini unutmayın, bu nedenle bu tür durumlarda tavsiye almak için daima veteriner hekiminizi ziyaret edin; böylece başka bir sorun olup olmadığını anlarsınız.)

Köpek kulak enfeksiyonlarının ve diğer kulak problemlerinin nedenleri

Köpeklerde kulak problemlerinin ortaya çıkmasının birçok nedeni vardır ve birçoğu şunları içerir:

Causes of dog ear problems

  • Bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlar
  • Maya enfeksiyonları
  • Kulak akarları gibi parazitler
  • Çim tohumları gibi yabancı cisimler
  • Oluşumlar veya tümörler

Köpeğinizin iç kulağının şekli de kulak enfeksiyonlarının gelişmesine katkıda bulunabilir. Köpekler, dış mekanı keşfederken kiri ve nemi kolayca hapseden 'L' şeklinde uzun kulak kanallarına sahiptir. Uzun, sarkık kulaklı ırklar veya sık sık yüzmeyi seven köpekler, kulak problemlerine en yatkın olanlardır, ancak diğer birçok ırk da hala yaygındır. Çoğu zaman köpeğinizin kulak sorunları yaşamayacağını garanti etmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur; ancak yardım etmenin birçok yolu vardır.

Köpeklerde kulak enfeksiyonlarının tedavisi

Köpeklerde bazı kulak enfeksiyonları nispeten hızlı ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirken, diğerleri düzenli, aralıklı tedaviye ve hatta uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyabilir.

Bazı durumlarda köpeğinizin deri problemleri varsa kulakları da etkilenecektir. Veteriner hekiminiz, köpeğinizin kulaklarını güvenli bir şekilde inceleyebilecek ve gerekli olabilecek herhangi bir test veya tedavi konusunda tavsiyelerde bulunacaktır.

Köpek kulak enfeksiyonları kendi kendine geçer mi?

Potansiyel bir kulak enfeksiyonu fark ettiğiniz anda bir veteriner hekime görünmeniz en iyisidir. Belirtileri fark ettiğiniz aşamaya ulaşmışsa, kendi kendine kaybolması pek mümkün değildir.

Uzun süreli kulak enfeksiyonları, kulak kanalının yapısında değişikliklere neden olabilir, bu da kulağın normale dönme ihtimalini oldukça düşürür ve onları tekrarlayan enfeksiyonlara yatkın hale getirebilir. Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar denge veya koordinasyon sorunları gibi daha ciddi semptomlara da yol açabilir. Kulak enfeksiyonları oldukça acı verici olduğundan, köpeğiniz için mümkün olan en kısa sürede yardım almak isteyeceksiniz.

Doğru tedaviyle köpeğinizin 1-2 hafta içinde iyileşme göstermesi gerekir, ancak enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak bu süre daha da uzayabilir.

Kulak enfeksiyonu için köpeğinizi ne zaman veteriner hekime götürmelisiniz?

Kulak enfeksiyonları oldukça hızlı gelişebilir, bu nedenle herhangi bir belirti fark ettiğiniz anda köpeğinizi veteriner hekime götürmeniz önemlidir. Veteriner hekiminiz bir kontrol yapabilecek , otoskop ile köpeğinizin kulağının içini detaylı bir şekilde inceleyebilecek ve uygun bir tedavi önerebilecektir.

Köpeklerde kulak enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olmak

Köpeğinizde kulak enfeksiyonu oluşumunu en aza indirmek için kulaklarını temiz tutun ve herhangi bir akıntı veya olağandışı koku olup olmadığına dair düzenli olarak kontrol edin.

Uzun kulaklı bir ırk köpeğiniz varsa, veteriner hekiminizin önerdiği şekilde özel kulak temizleyicileri ve köpek kulak damlaları ile düzenli olarak kulaklarının temizliğinmesi onlar için faydalı olacaktır. Kulakların köpekler için en keskin duyulardan biri olmasının yanı sıra çok hassas ve hassas bir bölge olduğunu unutmayın. Kulak zarı kolaylıkla delinebileceğinden PetCare uzmanlarımız köpeğinizin kulak kanalını pamuklu çubukla delmemenizi önermektedir. Emin değilseniz, veteriner hekiminize pamuk toplarının nasıl kullanılacağını sorun ve deri tahrişine neden olmayacak veya köpeğinizin kulağını çok fazla kurutmayacak uygun bir kulak temizleyici önermesini isteyin.

İnce tüylü veya beyaz tüylü kulakları olan köpekler, yaz aylarında kulaklarını koruyun ve güneş yanığını (cilt kanserine yol açabilecek) önlemeye yardımcı olması için köpek güneş koruyucu losyon kullanmayı düşünün.

Köpeğinizin kulaklarını sağlıklı tutmaya yardımcı olmak için yapabileceğiniz pek çok şey olsa da önlenemeyen bazı durumlar da vardır. Bunlardan biri, birçok farklı köpek ırkını etkileyen ve çeşitli faktörlerin neden olabileceği ağırlıktır. Endişelenmenize gerek yok; köpekler işitme kaybıyla çok iyi başa çıkıyor ve eskiden nasıl eğleniyorsa aynı şekilde eğlenmeye devam edecektir.

Bir köpeğin kulağının güvenli ve etkili bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi keşfedin.